top of page

Over ons

Patrick & Wendy kennen elkaar nu al ruim 15 jaar. 

Patrick had al met 2 andere partners gedanst in de jeugdklasses

en groeide redelijk snel door naar de debutanten 1 klasse.

Toen hij daarin danste, moest hij ineens op zoek naar een andere partner. Zijn toenmalige danspartner stopte ermee.

Via zijn dansleraren, Ger & Geertje de Jong uit Amsterdam, kwam hij in contact met Wendy.

Wendy danste al een tijdje bij de Jong en had volgens hen wel de potentie om een goede wedstrijddanseres te worden. Ze had al wel wat ervaring opgedaan op kleine regiowedstrijden, maar kwam nooit verder door gebrek aan de juiste danspartner.

 

Omdat Patrick & Wendy elkaar nog niet kenden, werd een try-out geregeld. Ondanks dat het in het begin nog een beetje onennig was, voelde het goed genoeg om samen verder te gaan.

En dat was het begin van een mooie danscarriere en vriendschap...


 

Patrick & Wendy behaalden in het begin wat bescheiden resultaten.

Af en toe een finale was dan de beloning. Totdat ze in de C-klasse terecht kwamen. Toen werden ze gevraagd om mee te doen met het beste formationteam van Nederland, genaamd "Moving Action". Omdat zij dit een hele eer vonden, besloten ze om het een tijdje te proberen.

Uiteindelijk bleek dit niet de weg te zijn die zij wilden bewandelen, dus werd besloten om de focus weer op het individuele dansen te leggen. Dankzij het formationteam waren zij in contact gekomen

met Piet Rullens. Ze besloten dan ook om bij hem te gaan lessen. Vanaf dat moment ging het in een stroomversnelling. Heel veel finaleplaatsen en een NK-titel in de B-klasse verder, staan zij

nu in de A-klasse. Ondertussen zijn Patrick & Wendy ook bij andere mensen gaan lessen. Zo komen zij uit voor Schelfhout Dancing, een team van Roeland Schelfhout. Ook hebben zij lessen van Paul Bakker & Cynthia Kolijn.


 

press to zoom
press to zoom
press to zoom
bottom of page